Scurt istoric al școlii,
Școala din MALU SPART este o unitate de învățământ relativ nouă, fiind construită la jumătatea secolului al XX-lea, ca structură a școlii BOLINTIN VALE. Școala are personalitate juridică din 13 ianuarie 2009, iar clădirile școlii sunt situate în centrul localității.
Primele documente despre școala parohială de la Bolintin sunt din anul 1932-1933. În anul 1889, pe locul unde s-a aflat casa părinților poetului Dimitrie Bolintineanu, a fost finalizată o clădire nouă cu o arhitectură deosebită, stil harețian cu etaj, cu patru săli de clasă și cu locuința pentru director.
Din anul 2018 la Școala MALU SPART a fost construit un corp nou.
În anul 2021-2022 școlarizăm un număr de 321 elevi și 63 preșcolari. Elevii în marea majoritate provin din localitatea MALU SPART, dar avem elevi și din BOLINTIN VALE. Aceștia sunt repartizați: 4 grupe grădiniță, 10 clase la ciclul primar și în 8 clase la ciclul gimnazial. Procesul instructiv-educativ fiind asigurat de o echipă didactică calificată formată din: 29 de titulari ( 4 preșcolar, 10 primar, 15 gimnazial) și 1 suplinitor calificat.
VALORI ȘI PRINCIPII CULTIVATE ȘI PROMOVATE ÎN ȘCOALĂ
PROFESIONALISM – a fi cel mai bun în domeniul tău.
INTEGRITATEA – a avea puterea interioară de a spune adevărul, de a acționa onest în gând și în faptă.
COOPERAREA – a arăta grijă și compasiune, prietenie și generozitate față de ceilalți.
RESPECTUL – a arăta considerație față de oameni, față de autorități, față de proprietate și nu în ultimul rând față de propria persoană.
RESPONSABILITATEA – a duce la îndeplinire cu consecvență obligațiile care revin fiecăruia, asumarea răspunderii pentru propriile acțiuni.
AUTODISCIPLINA – a avea control asupra propriilor acțiuni, cuvinte, dorințe, impulsuri și a avea un comportament adecvat oricărei situații, a da tot ce ai mai bun în orice împrejurare.
VIZIUNEA ȘCOLII
“Să ofere educație la standarde de calitate, prin centrarea învățării pe elev, pentru desăvârșirea intelectuală, morală și profesională a elevilor, în vederea adaptării la schimbarea continuă a societății, condiție esențială a progresului economic și cultural.“